Kaip pasirinkti kokteilinę + 3 nealkoholinių kokteilių receptai

Jei namuose dar neturite kokteilinės, verta pagalvoti apie tokios įsigijimą. Kam ji reikalinga? Dėl kelių svarbių priežasčių. Pirmiausia, kokteilinė tai puikus būdas greitai pasidaryti gardų vaisių kokteilį ryte. Taip pat galima pasidaryti ir maistingų kokteilių, kurie suteiktų energijos ir sotumo jausmą. Be to šis prietaisas puikiai pasiteisins vakarėlio metu, kai reikia padaryti alkoholinį ar nealkoholinį kokteilį. Dar viena priežastis – ledukų smulkinimas. Galima greitai pasidaryti šerbeto tiesiog susmulkinus ledukų ir užpylus juos uogiene ar sirupu. Kai kam gali prireikti kokteilinės ir kitiems kepiniams, nes dauguma šių prietaisų gali susmulkinti ne tik uogas ir vaisius, bet ir kietus riešutus.

Kokteilinės yra tikrai naudingos kiekvienuose namuose, kur auga vaikai, nes taip galima paruošti daržovių kokteilius (pamatę jų ingredientus vaikai greičiausiai tų daržovių salotų nelabai valgytų...)

3 svarbiausi dalykai renkantis kokteilines

Rinkdamiesi kokteilinę (blenderį), dėmesį atkreipkite į tris dalykus:
1. Galingumas
. Kokteilinės būna 300-1000 W galingumo. Kuo ji galingesnė, tuo greičiau sukasi peiliukai ir smulkina maistą. Kaip taisyklė galingos kokteilinės turi talpesnius indus, nes pridėjus juos pilnus daržovių ar vaisių, reikia nemažai jėgos ir galios, kad viskas būtų susmulkinta iki skystos tyrės. Jei kokteilinę naudosite kietų maisto produktų trynimui, reiktų galingesnės, nes čia irgi reikia nemažai jėgos. Paprastam kokteiliui suplakti pakanka 300-500 W galingumo prietaiso. Didesnių poreikių kokteilinės turėtų būti 500-800 W ar net viso 1000W galingumo. Galingumas yra susijęs ir su kaina. Kuo galios daugiau, tuo kokteilinė brangesnė.
2. Indo talpa. Kokteilinės indas yra kitas svarbus kriterijus, renkantis blenderį. Standartinis 0,7 l talpos indas ne visiems yra pakankamas, todėl reiktų ieškoti talpesnio – 1, 1,5 ar net 2 litrų talpos indo. Tokie indai yra gaminami iš plastiko arba stiklo. Beje, nuo medžiagos priklauso kaina. Plastikiniai indai yra pigesni, tačiau jie susibraižo ir genda greičiau, nei stikliniai.
3. Pulsavimo rėžimas. Kam gi reikalingas tas pulsavimo rėžimas? Tai speciali funkcija, kai peilio sukimosi greitis yra reguliuojamas spaudžiant mygtuką. Paspaudžiate mygtuką ir peiliai sukasi smarkiau, atleidžiate – peilis sukasi lėčiau. Taip sutrinamos daržovės išlaiko tirštumą, be to galite reguliuoti jų stambumą. Paprastas rėžimas gali sutrinti tam tikrus produktus labai smarkiai ar net išspausti iš jų sultis, o pulsavimo rėžimas gali būti puiki apsauga nuo tokio susmulkinimo.

Renkantis kokteilinę įvertinkite dar vieną dalyką – ar galima nepanaudotą kokteilį susipilti į gertuvę ir įdėti į šaldytuvą arba nusinešti į darbą ar sporto klubą? Kai kurie modeliai turi papildomus indelius tokiam tikslui. Kai kurių indas turi sandarų dangtelį, tad jį uždengę, galite likusį kokteilį išsaugoti vėlesniam laikui.

Turėkite omenyje ir blenderio aukštį. Kartais jie būna tokie aukšti, kad netelpa ant stalviršio – viršus remiasi į virtuvines spinteles. Tai gali sukelti nepatogumų.

3 nealkoholinių kokteilių receptai

Šiuos kokteilius paruošti labai paprasta. Stengiamės parinkti tuos receptus, kurių ingredientus galite rasti kiekviename prekybos centre beveik ištisus metus.

Nealkoholinė Pina kolada

  • 2 stiklinės ananaso gabalėlių;
  • 1 stiklinė ledukų;
  • 1 stiklinė kokosų pieno arba 0,5 stiklinės grietinėlės;
  • 1 stiklinė ananasų sulčių;
  • 2-4 arbatiniai šaukšteliai cukraus (kad būtų sveikiau, naudokite rudąjį cukrų).

Paruošimas: Viską sudedame į blenderį ir gerai suplakame. Supilame į stiklines ir papuošiame skėtukais ir ananaso riekelėmis, kad pasijaustumėte, kaip tikrame Karibų kurorte.

Nebrangus arbūzų kokteilis

  • 2-3 stiklinės arbūzo supjaustyto kubeliais;
  • 2 šaukštai šviežiai spaustos žaliosios citrinos sulčių;
  • 1 stiklinė ledukų;

Paruošimas: viską sudedame į blenderį ir puikiai išmaišome. Galima su sėklytėmis, bet tada reikia geriau susmulkinti. Supilstome į stiklines ir dekoruojame laimo skiltelėmis. Taip pat galima ir mėtos lapeliais. Arbūzas yra pakankamai saldus, tad papildomai cukraus dėti nereikia.

Braškių, bananų ir kefyro kokteilis

  • 100 g šaldytų braškių;
  • 1 didesnis bananas;
  • 1 šaukštas cukraus;
  • 2-3 stiklinės kefyro;

Paruošimas: viską sudedame į blenderį ir puikiai išplakame. Jei trūksta saldumo įdėkite šiek tiek daugiau cukraus. 
Kokteilinė Philips HR2163/00, 600W

Kokteilinė Philips HR2163/00, 600W

55,99 / vnt. 65,99 € / vnt.
-15%
Plaktuvo indas Standart ST-B600

Plaktuvo indas Standart ST-B600

2,32 / vnt. 2,90 € / vnt.
-20%
Kokteilinė Clatronic SM 3593

Kokteilinė Clatronic SM 3593

15,39 / vnt. 21,99 € / vnt.
-30%
Kokteilinė Bosch MMBM7G3M

Kokteilinė Bosch MMBM7G3M

69,98 / vnt. 99,99 € / vnt.
-30%
Kokteilinė Philips HR3556/00

Kokteilinė Philips HR3556/00

87,99 / vnt. 109,99 € / vnt.
-20%
Kokteilinė Nutribullet Pro Family

Kokteilinė Nutribullet Pro Family

104,90 / vnt. 149,90 € / vnt.
-30%
Kokteilinė Nutribullet

Kokteilinė Nutribullet

71,00 / vnt. 99,90 € / vnt.
-28%
Philips Viva Collection HR 2166/00

Philips Viva Collection HR 2166/00

68,00 / vnt.
Orava RM-1550

Orava RM-1550

93,00 / vnt.