Baltosios meškos yra didžiausi plėšrūnai Žemėje. Jų storas, sniego baltumo kailis ir storas riebalų sluoksnis apsaugo juos nuo šalčio.
Baltosios ir grizli meškos yra didžiausi gyvūnijos pasaulio plėšrūnai. Šios meškos sveria daugiau nei 500 kilogramų, jų ilgis siekia beveik 3 metrus – dvigubai daugiau nei Sibiro tigro. Baltosios meškos turi storą riebalų sluoksnį, kad galėtų atlaikyti ekstremalius Arkties šalčius. Jos taip pat turi pavilnę ir skaidrų apsauginių plaukų sluoksnį. Todėl jos gali plaukioti ir medžioti labai žemoje temperatūroje. Baltosios meškos yra labai geros plaukikės ir buvo pastebėtos net už 300 kilometrų nuo kranto. Ieškodamos maisto, baltosios meškos naudojasi labai jautria uosle. Jos gali užuosti kvapą, esantį už pusantro kilometro arba palaidotą po vieno metro sniego sluoksniu! Jų klausa ir rega yra panaši į žmogaus. Baltosios meškos yra vienišės, tačiau jos neturi fiksuotos teritorijos ir mėgsta žaisti tarpusavyje. Poravimosi sezonas yra gegužės mėnesį, o nėštumo metu baltosios meškos patelė beveik tris kartus padidėja.