Filtravimas

Galima plauti indaplovėje
Gėrimų indo tipas Taurelė×

Kategorijoje "Serviravimo indai ir reikmenys" nieko nerasta

Ieškoti iš naujo

Kaip pasirinkti tinkamus serviravimo indus? 

Serviravimo indų įvairovė privertė susimąstyti, kaip pasirinkti tinkamus ir nenusivilti? Tikra tiesa, šiandien galime nusipirkti įvairiausių peilių, šakučių, šaukštų vos ne kiekvienam patiekalui. O jeigu dar nuklystume į stalo dekoracijų platybes, tikriausiai kiltų dar daugiau klausimų. Pateikiame keletą patarimų, į ką turėtumėte atkreipti dėmesį prieš renkantis serviravimo indus. 

Tendencijos 

Jeigu klausiate savęs, kaip derėtų serviruoti stalą šventei ar kokį stilių pasirinkti, tai šioje vietoje griežtų taisyklių nėra. Veikiau jau serviruojant, galite panaudoti visą savo turimą kūrybiškumą. Visgi, jeigu mėgstate griežtas taisykles, tai idėjų, kokias spalvas, formas ir simbolius naudoti šį sezoną, vertėtų paieškoti pas garsiausius pasaulio dizainerius.  

Viskas ko reikia stalo serviravimui, tai pasidomėti, kas šį sezoną madinga, o tada, tereikia improvizuoti ir laikytis pagrindinių stalo serviravimo taisyklių. 

Stiliai 

Apie stalo serviravimo etiketą derėtų šiek tiek nusimanyti. Pateikiame pagrindinius stalo serviravimo stilius: 

  • Formalus stalo serviravimas. Tokio tipo serviravimui, tinkamiausi balti arba labai subtiliai dekoruoti indai. Venkite margumynų ir ryškių spalvų. Dažniausiai naudojami porcelianiniai indai.  

  • Neformalus stalo serviravimas. Rengiantis neformaliam pasibuvimui, patariama nebijoti išraiškingesnių spalvų bei rašto elementų. 

Patarimai 

Tiesa ta, kad visi serviravimo indai yra labai panašūs. Skiriasi tik jų spalva, pagaminimo medžiaga ir dizainas. Visgi, pateikiame keletą patarimų, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas:  

  • Proga. Prieš serviruojant stalą, labai svarbu pagalvoti apie progą, kuriai ruošiatės. Svarbu nepersistengti. Jeigu tai paprasti pietūs, tinkamiausi būtų kiek paprastesni reikmenys, na o jeigu proga išties ypatinga, galite nedvejodami papuošti stalą. Tad labai svarbu namuose turėti bent kelis įvairių stilių stalo komplektus. 

  • Krištolas. Jeigu norite papuošti šventinį stalą ir padaryti jį išskirtiniu – naudokite krištolo serviravimo indus. Tai nereiškia, kad visas stalas turi būti nuklotas krištolu, gali būti ir keli akcentai, pavyzdžiui, krištolinės taurės.  

  • Dekoracijos. Svarstote, ar reikėtų įsigyti žvakių, gėlių ir kitų stalo dekoracijų? Tai priklauso tik nuo Jūsų požiūrio ir stiliaus. Įvairios dekoracijos visuomet papuošia stalą ir padaro įspūdį svečiams. Pastaruoju metu, labai populiarėja dirbtinės gėlės. Galite drąsiai savo stalą dekoruoti dirbtinėmis ar gyvomis gėlėmis bei žvakėmis, tačiau reikėtų nepamesti sveiko proto. Gėlės neturėtų būti pernelyg didelės ar aromatingos, kad nesukeltų diskomforto svečiams. Aromatizuotų žvakių taip pat vertėtų vengti. Patariama rinktis įprastas, baltos arba dramblio kaulo žvakes. 

  • Stiliai. Perkant lėkštes ir stalo įrankius, labai svarbu, kad šių stalo reikmenų stiliai sutaptų.